Absence (fravær)

Agnes Bttfn: Abcence. Performance 2012

Agnes Btffn former sin kunst gjennom forskjellige uttrykk som installasjon, grafikk, skulptur og alle er forbundet med performance også kalt på engelsk «Live art» dvs levende kunst.

På Gosen viser Abtffn to videoer av performance stuntene «BurkAktKrise» og «BurkAkTwist» gjennomført i Stavanger kunstmuseum og i Kunstnerneshus i Oslo, som stunts, dvs uanmelt, hverken til media eller institusjons autoritet. Hun viser også ABSENCE / FRAVÆR ID-CAMP, et dikt og installasjons performance, tatt ut for anledning av Tou Camps juni festival utstilling ID-CAMP.

«En eksistensiell spenning finnes i hele Agnes Btffns verk, som gjør det komfortable ustabilt, som hyller vitaliteten, og som vil bevisstgjøre oss om vår egen tilstedeværelse i verden. Btffn inviterer oss til nok en gang å gå den stien hvor vi kan sanse tingene, erkjenne vårt forhold til hverandre og vårt forhold til verden. Med et nytt rituale inviterer hun oss å gjennoppdage eksistensens mystiske natur.

Hun vil at vi skal delta i merkelige eksperiment og søke etter oss selv bortenfor de etablerte og avkroppede livssannhetene samfunnsmaskinen produserer.» Sylvain Berland kunsthistoriker og kurator bosatt i Haugesund. Hva syns du om performansen?

Mer info på www.abtffn.com